Navigatie overslaan

Ons verhaal

De missie van Orange Mayonnaise is om bijzondere en kwalitatief hoogwaardige kinderkleding en accessoires te presenteren, die het dagelijkse leven van jou en je kids een beetje specialer maken.

Als kind was ik al bezig met kleding als expressie middel; hier in kon ik me makkelijk uiten, mijn verhaal vertellen; in beeld, zonder woorden. Soms heel subtiel of juist om in de massa weg te vallen, andere keren duidelijker of met een zichtbaar statement.

Hoe klein je ook bent, als kind heb je vaak al een voorkeur voor bepaalde prints, materialen of kleuren. En het mooie is dat je dan nog volledig vrij bent van de geschreven en ongeschreven regels van mode; lekker in je pyjama naar school, of in je feestjurk naar de tandarts, waarom niet, nu kan het nog ! Die vrijheid van keuze, expressie en creativiteit bouwt zo op jonge leeftijd al mee aan zelfvertrouwen en eigenwaarde. Kleding kan je gevoel en stemming tonen, maar het ook een positieve boost geven, doordat je je als kind in de juiste kleding, mooi, waardevol en speciaal voelt. 

Orange Mayonnaise is voor mij een droom die werkelijkheid werd en brengt daarmee 2 grote passies uit mijn leven samen; mode én kids. Deze online boutique is een wereld waar kinderkleding en accessoires verstrengelen met de behoefte aan unieke en bijzondere items. Je vind hier samen met je kids, artikelen voor jongens en meisjes van 0 tot 16 jaar. De verschillende bekende en minder bekende design- en boetiekmerken komen van over de hele wereld en ieder seizoen worden er weer nieuwe bijzondere labels aan toegevoegd.

Na jarenlange ervaring als freelance mode-ontwerpster en stylist voor internationale dames én kinderkleding merken, en als moeder van 3 kinderen, bouw ik sinds 2012 vol passie aan Orange Mayonnaise. Het grote avontuur begon na een modeopeiding aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam en kreeg een vliegende start toen ik bekendheid kreeg als finalist van de Robijn Fashion Award publieksprijs, in 2000.

En, dan de naam....

Die moest vooral vrolijk, bijzonder en met een dikke knipoog naar de Nederlandse cultuur zijn; het is een combinatie geworden van het oer Hollandse én vrolijkste kleurtje ter wereld, en de meest gegeten saus in Nederland. Of zoals Vincent Vega (John Travolta) in de film klassieker Pulp Fiction van Quentin Tarantino zegt (quote) "You know what they put on French fries in Holland instead of ketchup? What? Mayonnaise! *** Damn! I seen them do it, man. They ****ing drown them in that shit."


ORANGE, THE HAPPIEST COLOR OF ALL !

Duurzaamheid

Orange Mayonnaise werkt voornamelijk met kleine zelfstandige merken, die net als wij, ook werken vanuit een passie voor (kinder)mode, en allemaal hun eigen herkenbare handschrift en identiteit hebben. Wij vinden het belangrijk dat onze merken zo veel mogelijk (en waar mogelijk) met biologische, gerecyclede en duurzame materialen werken. Dat zij hun productiekanalen goed kennen en goede werkomstandigheden en eerlijke prijzen waarborgen. Bij Orange Mayonnaise zul je dan ook geen massaproductie vinden, wel kleding die goed gemaakt is, van hoogwaardige grondstoffen en waar je lang mee zult doen.
En is dat mooie kledingstuk dan toch uiteindelijk echt te klein geworden... geef het dan een 2e kans, door het te verkopen, te doneren, te repareren of te recyclen. Door bewust te kopen en te investeren in mooie en kwalitatief goede kleding, investeer je in je kids, in hun toekomst én in een circulaire economie.


WITH LOVE !
Annika Jansen 
Owner & Founder Orange Mayonnaise